Preskoči na vsebino


PRI MAŠAH OB VSTOPU V CERKEV OBVEZNO ODDATI SVOJO TELEFONSKO ŠTEVILKO V ZA TO PRIPRAVLJENO ŠKATLO!

 

NOV URNIK NEDELJSKIH MAŠ:

Z avgustom prevzemam skrb tudi za župnijo Košana.  Urnik sv. maš moram nastaviti tako, da bo lahko en duhovnik maševal v vseh treh župnijah.

V nedeljo, 9. avgusta, zato začnemo z novim urnikom. Svete maše bodo:

Pivka: sobota zvečer in nedelja ob 11. uri

Šmihel: nedelja ob 8. uri

Košana: nedelja ob 9.30

V vseh treh župnijah je 19 cerkva, torej je vsak mesec vsaj en shod. Ko bo shod na podružnici bo zato najprej maša v župnijski cerkvi (v Pivki ob 8.00) nato pa na podružnici.

  • V večini župnij so do sedaj starši ob vpisu otroka dali tudi prispevek za stroške verouka. Z novim veroučnim letom je ta prispevek obvezen za vse župnije v Koprski škofiji. Prispevek znaša 20 eur za enega veroučenca, če je iz iste družine več otrok pri verouku, pa je skupni prispevek 30 eur.

NAVODILA V SPREMENJENIH RAZMERAH

V skladu z NIJZ so slovenski škofje izdali podrobna navodila glede obhajanja sv. maš. Dokler smo v oranžni coni se lahko maše udeleži samo 10 ljudi vključno z duhovnikom. Sv. maše bodo zato samo za tiste, ki so jih naročili. Pa še tisti se v sorodstvu zmenite, kdo bo prišel k maši!

Celotna navodila si lahko preberete na spletu:  https://katoliska-cerkev.si/navodila-slovenskih-skofov-v-casu-epidemije-covid-19

Eno uro pred sv. mašo bom v spovednici za spoved, za spoved se lahko najavite tudi po telefonu, po spovedi boste v cerkvi lahko prejeli sv. obhajilo. Por ure pred mašo bomo delil sv. obhajilo vsem, ki se maše zaradi omejitve števila ne morete udeležiti. Bodite pozorni na razdaljo in na to, da v cerkvi ni več kot 10 ljudi.

 

Verouk ta teden za vse razrede po spletu. Spomladi je žal le malo veroučencev odpiralo moja navodila in delalo naloge. Starši poskrbite, da bodo ta teden otroci imeli doma veroučno uro. Navodila boste prejeli po mailu. Po počitnicah se bomo kateheti odločili v kakšni obliki bomo organizirali verouk.

 

Zelo pomembno je, da si ob nedeljah pripravite družinsko bogoslužje. Predlog za 29. nedeljo med letom – misijonsko sem poslal po mailu, najdete ga lahko TUKAJ.

 

URNIK VEROUKA JE OBJAVLJEN NA OZNANILNEM LISTIČU.

Pivka

  • Čiščenje cerkve in veroučnih učilnic: Kolodvorska 41 do konca, Pod Kerinom in Kosovelova.

 

 

ŠMIHEL

 

V NEDELJO CELODNEVNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA V ŠMIHELU:

7.00: Šmihel,

8.00: sv. maša,

9.00 Narin

10.00: Nadanje selo,

11.00 Velika pristava, Mala Pristava in Ribnica

12.00: pete litanije Matere Božje, zahvalna pesem in blagoslov

 

ZARADI UKREPOV MORDA UDELEŽBA PRI MAŠI NE BO MOGOČA. ZATO SE TOLIKO BOLJ POTRUDITE, DA PRIDETE ENKRAT DOPOLDNE V CERKEV, SE ZA KRATEK ČAS USTAVITE IN POMOLITE ZA ZDRAVJE!!!

 

Zakrament svete spovedi:

Spoved je mogoče opraviti v cerkvi v spovednici. Potrebno je razkužiti roke pred vstopom in ob izhodu iz spovednice. Priporočena je nošnja maske.
Print Friendly and PDF